top of page
  • Writer's pictureTrimet Oy

Riskienhallinta on yrityksille vaativaa tasapainoilua COVID19-epidemian aikana

Jo pelkästään COVID19-epidemia muistutti yrityksiä monin tavoin siitä, että riskienhallinta ja muun muassa siihen liittyvä tulevaisuuteen tähtäävä strateginen suunnittelu on yritykselle elintärkeää ja sen arvoa nostattavaa.


Viimeisin muistutus riskienhallinnasta saatiin edellisviikolla, kun Suezin kanavan tukki valtava, varustamoyhtiö Evergreenin konttialus Ever Given. Kannattaako kaikkia munia laittaa samaan Aasia-koriin, vai pitäisikö ylläpitää myös kotimaista toimittajaa niiden ohessa? Näitä riskienhallinnallisia tematiikkoja moni joutuu nyt nostamaan suunnittelupöydille pohdittavaksi.


COVID19-epidemian myötä myös useiden tehtaiden tuotanto ajettiin alas jo vuonna 2020 ja tätä kautta raaka-ainaiden saatavuus on aiheuttanut todellisia haasteita. Tämä näkyy aika ajoin myös Kaarinan Trimetin arjessa. Yritys on pyrkinyt reagoimaan tähän proaktiviisesti, jotta asiakkaiden toimitukset saadaan turvattua.


Tällaisina aikoina ei saa vajota synkkyyteen ja alkaa ajattelemaan että mitä seuraavaksi ja ei tästä mitään tule. Eikö yritykset ole aina kohdanneet haasteita ja hyvät riskienhallinnalliset menetelmät palkitsevat tekijänsä? COVID19-epidemia on opettanut monelle varmastikin sen, että kumppanuusverkostojen rakentamista ei yrityksissä saa laiminlyödä ja suomalaisten yritysten tulee vetää yhtä köyttä.


Tällaista köydenvetoa on pelkästään jo kumppanuuksien muodostaminen, toinen toistemme sparraaminen ja ideoiden pyörittely ja ajastusten jakaminen. Tällaisilla toimenpiteillä heikommassa asemassakin oleva saattaa onnistua turvaamaan omat jakeluketjunsa, raaka-ainehankintansa, asiakkuuksien ylläpitämisen ja toiminnan jatkamisen. Yhdenkään yrityksen toiminnan ei tule päättyä siihen, että jää yksin tällaisina aikoina!


113 katselukertaa
bottom of page