Search
Close this search box.

Trimet Oy ja tilinpäätös vuodesta 2022

Yrityksen entinen nimi Kaarinan Trimet aiheutti satunnaisesti erikoisia tilanteita muun muassa paikantimien kanssa ja ylipäätään monia keskusteluja, esimerkiksi kun asiakkaita neuvottiin paikan päälle puhelimitse. Viittaus eri kaupunkiin jossa yritys sijaitsee todettiin harhaanjohtavaksi, joten yrityksen nimi on nyt virallisesti Trimet Oy.

Loppuvuoden aikana sähköpostit päivittyvät vielä muotoon etunimi.sukunimi@trimet.fi ja sivuston domain-osoite myös päivittyy. Kaikki vanhat osoitteet niin verkkosivuston kuin sähköpostienkin osalta toimivat silti toistaiseksi vielä taustalla.

Tilinpäätös 2022

Kaarinan Trimet Oy auditoitiin kesäkuussa 2022 ja yrityksen todettiin vastaavan standardien vaatimuksia. Yritykselle myönnettiin ISO 9001, ISO 14001 sekä ISO 45001 sertifikaatit. Varsinkin ISO 45001 Työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen sertifikaatista yritys on erityisen ylpeä, sillä nämä arvot työterveydestä turvallisuuteen ovat olleet aina keskeisiä arvoja.

(Lisää sertifioinnista voi lukea myös täältä

Vuosi 2022 on ollut edelleen kasvun ja kehityksen aikaa ja kasvun ohessa on kehitetty tuotannonohjausjärjestelmää sekä laatujärjestelmiä. Näiden ja jatkuvan kehityksen parissa tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa.

Laatujärjestelmiin liittyvän kehityksen saralta voi nostona ottaa esimerkiksi tammikuussa 2023 tapahtuvan uuden asiantuntijan palkkauksen. Henkilöstöuudistuksia tapahtui muutenkin kesän ja syksyn 2022 aikana, jotka vahvistivat entisestään yrityksen osaamista muun muassa ohjelmoinnin ja hitsauksen saralla.

Haasteita toki mahtui vuoteen 2022 ja kuten muutakin pk-sektoria vaivannut Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan, aiheutti tämä myös Trimetille päänvaivaa. Peloista huolimatta, tällä ei kuitenkaan loppupeleissä ollut materiaalien saatavuuteen suoraa merkittävää vaikutusta, mutta hintavaikutus jatkoi koronan viitoittamaa tietä; hinnat jatkoivat nousuaan.

Emme voi tarpeeksi lähettää asiakkaillemme kiitosta ymmärryksestä, että vuoden 2022 aikana on hintoja jouduttu tarkastamaan useaan otteeseen. Tämä on ollut välttämätöntä, mutta erittäin valitettavaa niin asiakkaiden, mutta myös työmäärällisesti Trimetin kannalta.

Myös investointipäätöksiä tehtiin vuoden aikana, jotka saadaan realisoitumaan Q1-Q2 aikana vuonna 2023. Nämä investoinnit tulevat parantamaan entisestään laaduntuottokykyämme.

Vastuullisuus

Vastuullisuus on keskeinen osa Trimet Oy:n arvoja. Esimerkkinä 2 vuotta sitten asennetun 100kW:n aurinkosähkövoimalan tuotto on nyt ollut n. 80.000kWh luokkaa per vuosi. Se vastaa noin 15-20% Trimetin vuotuista kulutusta ja noin 4-5 omakotitalon vuosikulutusta.

Lisäksi olemme jälleen mukana hoitamassa yhteiskuntavastuuta tukemalla mm. HC TPS:ää ja Raision Loimua. Ilman huippu-urheilua ei ole nuorisolle esikuvia ja sitä kautta nuorison liikunta vähenee. Haluamme toiminnallamme lisätä mm. nuorten liikkumista ja siihen liittyviä mahdollisuuksia ja yksi tapa vaikutta tähän suoraan on myös tukea nuorten esikuvia.

Tämän lisäksi olemme vuoden 2022 aikana tukeneet suurta määrää erilaisia hyväntekeväisuusjärjestöjä, mm. nuoriin ja Ukrainaan liittyviä järjestöjä.

Toimitusjohtajan tervehdys

Trimet Oy kiittää teitä kaikkia vuodesta 2022. Niin asiakkaat, yhteistyökumppanit, työntekijät, ystävät ja kaikki sidosryhmät, nauttikaa joulunajasta ja sen tuomasta lämmöstä ja toivotaan vuodelle 2023 rauhaa Ukrainaan ja menestystä Teille!