Search
Close this search box.

Kesäterveiset Trimetiltä

Ensimmäinen vuosipuolisko takana ja lomakausi jo osittain alkanut. Trimetillä oli jälleen kiireinen startti vuoteen, josta suuri kiitos asiakkaillemme!

Kiireen keskellä olemme pyrkineet koko ajan kehittämään toimintaamme, joka ei tarkoita niinkään uusien koneiden hankintaa, vaan parantamista niin toiminnanohjaukseen, kuin laatuunkin! Kehittymisen tueksi olemme palkanneet mm. uusia henkilöitä, niin tuotantoon, kuin konttoriinkin. Ville Laitonen aloitti alkuvuonna, vastuualueenaan ensisijaisesti tuotteiden laatuun liittyvät toiminnot ja hiljalleen myös tuotannonohjauksen tukeminen. Kyseiset asiat ottavat aikaa, tämä on meille kuitenkin kestävyyslaji, jonka satoa keräämme hiljalleen, mutta pitkään.

Vaikka koneinvestointeihin ei nyt lähtökohtaisesti panostetakaan, niin niitäkin on kuitenkin harkitusti tehty, tavoitteena laaduntuottokyvyn varmistaminen, työturvallisuus sekä viimekädessä myös tuottavuus. Tuoreimpia investointeja ovat uuden automaattisahan hankinta, jolla pystymme sahaamaan tankomateriaalit tarkemmin sekä monipuolisemmin. Ensimmäinen vaihe valaistuksen uusimisesta on myös valmistunut. 76 kpl loisteputkivalaisimia vaihtui 56 täysveriseen led-valaisimeen liiketunnistimilla varustettuna, työturvallisuuden ja laadun näkökulmasta, valoteho tuplaantui ja saamme myös merkittävän säästön sähkönkulutukseen, varsinkin valojen turhaan päällä pitämiseen, investointi tukee loistavasti vastuullista energiankäyttöä ja toimii hienosti aurinkovoimalan kanssa yhteen. Särmäykseen hankimme käytetyn, mutta käyttöarvoltaan hyvän, 3 metrin Amadan ja avasimme rekrytoinnin yhdelle särmääjälle. Kaikkiin trukkeihin on asennettu sekä eteen-, että taaksepäin näyttävät huomiovalot, myös tulityö- ja ensiapupätevyydet ovat päivitetty.

Merkittävin investointi tuli kuitenkin levyosien jälkikäsittelyyn, kun saimme kesäkuun viimeisellä viikolla TimeSavers 42 hiomakoneen käyttöön. TimeSavers poistaa ns. jäysteet sekä terävät reunat, tekee tarvittaessa jopa pienen pyöristyksen reunaan ja meidän ratkaisullamme myös levyn pinta voidaan hioa visuaalisesti hyväksi, jos näin halutaan. Koneen suurin hyöty tulee olemaan laadun tasaisuus, unohtamatta työsuojelullisia näkökohtia, enää ei työntekijöiden tarvitse käyttää tärinää sekä pölyä aiheuttavia hiomakoneita tai muita käsiä rasittavia menetelmiä, toki työvaiheen nopeutuminenkin tulee olemaan merkittävää ja vaikuttaa positiivisesti kilpailukykyyn.

Viime vuoden hyvästä kokemuksesta oppineena, pidämme tehtaan kiinni viikot 30 ja 31, näin lomakausi ei häiritse toimintaamme kohtuuttomasti.

Rentouttavaa sekä lämmintä kesää kaikille!

Kari & Team Trimet

TimeSavers 42 hiomakone työssään